Tervetuloa Lohjan Seudun Moottorikerhoon!

Lohjan Seudun Moottorikerholla on toimintaa motocrossin, enduron ja cc:n parissa. 
Kerhomme koostuu juniori-, kisa-, harraste- ja naisjaostosta, joiden tiimoilta järjestämme erilaisia tapahtumia, leirejä ja kilpailuja. Junioreissa meillä harjoittelee ikäluokat 4-15. Kerhomme ylläpitämältä rata-alueelta löytyvät loistavat puitteet aloittelijoille, sekä jo kokeneille kuskeille.

Aloitteleville junioreille rata-alueella on oma hieman kovempi pohjainen mini-minirata, jossa pääsee hyvin harjoittelemaan motocrossin alkeita.
Junnurata on suunniteltu 50-65cc pyörille ja on selkeästi jo vaativampi rata, mutta soveltuu silti myös vähemmän ajaneille. Mutkainen hiekkarata soveltuu hyvin myös isommille pyörille tiukempien mutkien harjoitteluun.
Ratoja huolletaan säännöllisesti, mutta on erittäin tärkeää harjoittelevilla kuskeilla treenata myös epätasaisessa maastossa. Jotta kehittymistä tapahtuu, on toisinaan treenattava mukavuusalueen ulkopuolella vaativammissa olosuhteissa ja sitä junnu -ja iso ratamme tarjoaa parhaimmillaan!

Iso ratamme on pituudeltaan n.1750 m ja se sisältää vaihtelevasti hyppyreitä, ylä -ja alamäkiä, loivia ja tiukkoja mutkia. Rata on pehmeä hiekkarata. Harjoitusajat ja ratamaksut löytyvät TÄSTÄ. Turvallisuus on kerhollemme erityisen tärkeää, joten luethan kerhon sekä rata-alueen säännöt huolellisesti ennen kuin tulet ajamaan.

Koulutamme jatkuvasti kerhomme valmentajia, huoltajia sekä muita toimijoita, jotta harrastaminen pysyy turvallisena ja mielekkäänä kaikille. Toimintamme on ympärivuotista ja myös radan ulkopuolella tapahtuvaa! Järjestämme erilaisia oheistapahtumia: kuntotreenejä ja erilaisia pelejä lapsille, nuorille sekä aikuisille, leirejä, talkootapahtumia yms. jotta hyvä yhteishenki, yhdessä tekeminen ja liikunnan harrastaminen säilyisivät mukana ympäri vuoden. 

Kerhossamme on lahjakkaita nuoria ja aikuisia urheilijoita, jotka niittävät menestystä niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa. Kilpailut ovat osa toimintaamme, mutta tuemme vahvasti lajin kaikkia harrastajia. LoSMK tarjoaa jäsenilleen laadukkaita valmennuspalveluita, sekä tukea kilpailemiseen ja ihan
vain harrastamiseen. Näin varmistamme, että treenaaminen meillä on mukavaa, turvallista, suunnitelmallista ja ennen kaikkea kokonaisvaltaista.

Meille on helppo tulla tutustumaan lajiin! Mikäli enduron tai motocrossin kokeileminen kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä! Meiltä löytyy vuokravarusteita, sekä erikokoisia pyöriä kaiken tasoisille ja kokoisille kuskeille. Mikäli olet jo lajin harrastaja, liity ihmeessä jäseneksi.

Kehitämme koko ajan toimintaamme ja otamme mielellämme myös palautetta vastaan! Palautetta voit laittaa sähköpostilla: lohjanseudunmoottorikerho@gmail.com

Alla löydät tietoa eri jaosten toiminnasta ja yhteyshenkilöt, joihin voit olla yhteydessä jos jaoksen toiminta kiinnostaa!

JUNIORIT 
Moottoriurheilu on monipuolinen urheilulaji ja kova juttu nuorelle liikkujalle! Kerhomme junnutoiminta on matalan kynnyksen harrastamista. Mukaan voi hypätä koska vaan, joko omalla pyörällä tai kerhomme vuokrapyörällä. Junnutoimintamme tavoitteena on antaa jokaiselle nuorelle mahdollisuus harrastaa moottoriurheilua laadukkaasti, oman tasonsa ja tavoitteidensa mukaisesti, mutta ennen kaikkea turvallisesti. Haluamme junioreiden oppivan ajamisen perusteet nuorena ja ymmärtävän esimerkiksi sen, että rata muuttuu sitä mukaa, kun sillä ajetaan. Mitä paremmat taidot, sen sujuvammin pystyy hallitsemaan ajoa myös muuttuvassa, haastavassa maastossa. Ajoharjoittelu vaatii aina oman tason mukaista treeniä ja tarkoituksena ei ole ajaa aina vain täysillä.  Moottoriurheilu vaatii pitkäjänteistä harjoittelua, sinnikkyyttä ja avoimuutta, sillä poikkeuksena moniin muihin lajeihin, moottoriurheilussa vaikuttaa myös maasto sekä sääolosuhteet. Harjoittelu on aloitettava helposta ja turvallisesta ympäristöstä ja taitojen karttuessa harjoitella voi ja kannattaakin haastavimmissa maastoissa. Kuitenkin perusasioiden tulee olla hyvin hallussa, ennen kuin vaativuustasoja nostetaan. 

Wallin ajoharjoittelualueen yhteydessä on erityisesti nuorempien kuljettajien tarpeisiin suunniteltu ja rakennettu ”pikkurata”. Radan pituus on noin 500 metriä ja juniorin menoa seuraavalla vanhemmalla on koko kierroksen ajan näköyhteys lapseen varikon reunalta.

Pikkuradan aukioloajat ovat samat kuin isommillakin, eli tiistaisin ja torstaisin kello 14:00 - 20:00 sekä lauantaisin kello 12:00 - 18:00. Isolla radalla 65-85cc juniorit pääsevät ajamaan joka tunnin 20 ensimmäistä minuuttia.

Kerhomme järjestää vuosittain crossikouluja ja erilaisia ajotapahtumia. Näistä tiedotetaan kerhon verkkosivuilla ja Facebookissa.

Tule mukaan tutustumaan toimintaamme!

Lisätietoja junnutoiminnasta,

Toni Oravakangas
toni.oravakangas@live.com
050 521 4452

Petri Luola
040 704 7116
 


KILPAJAOS 
Lohjan Seudun Moottorikerhon lisenssikuljettajilla on mahdollisuus osallistua laadukkaaseen ja monipuoliseen treeniin mukaan.
Marraskuussa aloitetaan lisenssikuljettajien kuntotestillä, kuntotestin jälkeen jokainen saa henkilökohtaisen valmennusohjelman, jota noudatetaan läpi talven. Kuntotestejä jatketaan noin kuukauden välein. Näin voidaan seurata, miten kehitys edistyy. Samalla päivitetään henkilökohtaista ja monipuolista kunto-ohjelmaa. Moottorikerholla on lisäksi talvikaudella myös sisäliikuntavuoroja. Tiistaisin ja torstaisin treenetaan ohjatusti ja monipuolisesti ja sunnuntaisin on junnuille/ perheille palloilua. Kevään 2024 tullessa, kun sää sallii aloitetaan ajotreenit ennalta sovituilla radoilla. Treeneistä voi kysyä tarkemmin jaoksen vetäjältä.
Kunto-ohjelma seuraa myös kesäkautta. Kesän kunto-ohjelma muokataan ajokaudeksi sopivaksi.
Kilparyhmän valmennukset ovat tarkoitettu Lohjan Seudun Moottorikerhon lisenssin omaaville kuljettajille. Tervetuloa mukaan hyvään porukkaan!
Jaoksen johtajana toimii:
Teemu Makkonen 0503600025

 

NAISJAOS

Lohjan Seudun Moottorikerholla on ollut naisharrastajia, joskin oma naisjaosto perustettiin vasta vuodelle 2020, kun huomattiin, että naisharrastajien määrä on kasvussa. Pienessä ajassa kerhoomme onkin liittynyt kaikenikäisiä tyttöjä ja naisia, jotka treenaavat omatoimisesti radalla, osallistuvat leireihin ja pienryhmävalmennuksiin ja ovat mukana myös talkoilemassa. 

Koska naisjaosto on LoSMK:ssa uusi, teemme kokoajan kehitystyötä toiminnan eteen. Kuitenkin tavoite vuodelle 2024 on selkeä: haluamme rohkaista uusia harrastajia tutustumaan lajiin matalan kynnyksen periaatteella ja tukea harrastajia lajinomaisessa treenissään, järjestämällä pienryhmävalmennuksia, leirejä sekä harjoituskisoja. Aiomme kauden aikana mahdollisuuksien mukaan järjestää erilaisia valmennuspäiviä ajotaitoon ja ikään katsomatta, joten liitythän jäseneksi, niin kuulet ensimmäisten joukossa tulevista tapahtumista! Naisten valmennuspäivät ovat erittäin kysyttyjä, joten vastaamme kysyntään parhaamme mukaan. 

Uusille, pienille kuskeille suosittelemme osallistumista junnuille järjestettävään crossikouluun. Crossikoulun ajankohta selviää myöhemmin. Hieman isommat kuskit, 85cc + jäsenet voivat osallistua pienryhmävalmennuksiin. 

Mikäli olet kiinnostunut kokeilemaan lajia, niin olethan meihin yhteydessä! Kerholtamme löytyy varusteet sekä pyörä myös vuokrauskäyttöön. Tervetuloa mukaan!
lohjanseudunmoottorikerho@gmail.com

Esmeralda Vesterinen 040 729 4044


 

HARRASTELIJAT (Crossi, CC, Enduro)
Moottoriurheilu on mainio laji myös harrastelijoille. Kerhossamme on runsas määrä eri tasoisia harrastajia, joten mukaan voi tulla matalalla kynnyksellä. Ensikertalaisille tarjoamme myös mahdollisuuksia kokeilla lajia, tutustua lajin saloihin ja saada valmennusta. Aktiivinen kerhomme järjestää erilaisia ajotapahtumia, leirejä ja ajopäiviä säännöllisesti. 

Viihtyminen moottoriurheilun parissa rennosti on päätavoite ja mukavalla porukalla lähdetään yhdessä ajelemaan reiteille tai eri radoille. Kerholla on useita enduroreittejä, joille on jäsenillä mahdollisuus päästä ajamaan ottamalla yhteyttä jaoksen vastaaviin.

Myös talvikauden kuntotreenit on avoimet harrastelijoille, kaiken ikäisille. Hyvä porukkamme pitää yhteyttä siis ympäri vuoden!

Toivommekin porukan ottavan yhteyttä ja ehdottavan erilaista toimintaa, kehitysideoita ja olemaan aktiivisesti mukana ajopäivissä ja kaikessa toiminnassa.

lohjanseudunmoottorikerho@gmail.com
Jarmo Koivunen 040 575 5257, Tommi Sahila 040 8478 942